FAQ voor Bedrijven

Dit is de FAQ voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de ICT Praktijk Academie. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier!

Voor ICT bedrijven of bedrijven met een ICT afdeling. Een student van ICT Praktijk Academie is vier jaar lang, vier dagen per week aan het werk. Voorwaarde voor succes is dat er goede begeleiding aanwezig is. Niet om de student aan het handje te houden, want het zijn hbo-studenten die zelfstandig kunnen werken. De begeleiding is er vooral om het juiste tempo in de ontwikkeling van de student te bewaren.

De student loopt de gehele studie, 4 jaar lang, stage bij een bedrijf. In die periode voert de student binnen het bedrijf een aantal opdrachten uit voor de studie. 

De studenten zijn vier dagen per week aan het werk in uw bedrijf. Ze hebben één dag per week school. De schooldagen zijn in het eerste leerjaar op maandag, het tweede leerjaar op dinsdag, het derde leerjaar op woensdag en het laatste jaar hebben ze les op donderdag.

Dat is afhankelijk van leerbedrijf én student. Voorafgaand aan de plaatsing van een student wordt gezocht naar de juiste match. Wil een student coderen, assisteren op de helpdesk, netwerken aanleggen of websites bouwen? De interesses van de student moeten in lijn liggen van het werk dat deze gaat doen bij het leerbedrijf. Alleen dán is er sprake van een ideale match - voor zowel student als leerbedrijf.

De student krijgt tijdens de studie de lesstof die hoort bij de Bachelor Informatica. Veel bedrijven hebben eigen interne trainingen omdat het werk daarom vraagt. Het is even aanpoten voor de student, maar de praktijk leert dat het prima mogelijk is om een interne training te combineren met de lesstof van de studie. 

Uiteraard! Eigenlijk is dat het doel van ICT Praktijk Academie. Na vier jaar kent de student de ins & outs van het bedrijf en is, als het goed is, een waardevolle kracht geworden. Wie zou zo’n student dan geen vast contract aanbieden?

U betaalt gedurende vier jaar de studie van de student. Deze bedraagt 950 euro per maand. Daarnaast verstrekt u de student maandelijks een stagevergoeding. Deze start in het eerste jaar met 400 euro en wordt jaarlijks 100 euro per maand verhoogd.

De combinatie studiegeld en vergoeding ligt op het bedrag dat overeenkomt met het salaris van een mbo-student. 

Een gemotiveerde en goed geschoolde medewerker!