In de pers!

ICT Praktijk Academie in de pers! Actuele nieuwsberichten waarin de ICT Praktijk Academie, studenten, leerbedrijven of partners worden genoemd.

[12.01.2022] ‘Zo kan ik toch in 4 jaar mijn hbo-diploma halen.’; Maarten Bakker, die een aantal jaar geleden begon aan een hbo-opleiding bio-informatica: “Interessant, maar omdat ik geen biologie en geen scheikunde had gedaan ook lastig. Verder vond ik 5 dagen per week in de schoolbanken erg vermoeiend en wilde ik eigenlijk meer in de praktijk bezig zijn.” Maarten stapte over naar een opleiding fotografie: “Mooie opleiding, wel een erg competitieve markt. Het is dan ook best ingewikkeld een inkomen te verdienen met je werk en het ondernemerschap bleek niet echt iets voor mij te zijn.” Hierna kwam hij in aanraking met de ICT Praktijk Academie en zit hij bij zijn leerbedrijf Sloos ICT helemaal op zijn plek.

[28.09.2021]  Op dinsdag 28 september vond de HCA ICT Dag 2021 plaats in het Stadstheater Zoetermeer; Vervolgens spraken Pieter Moerman (Katapult, PTvT), Remco Engels (WE-IT), Jan de Laat (ICT Praktijk Academie) en student Anna Mandemaker over het belang van publiek private samenwerkingen, de urgentie van goed geschoolde ICT’ers én de ervaringen van bedrijven en studenten die een omscholingstraject volgen. 

[16.06.2021] ‘Eind vorig jaar ben ik met mijn stage begonnen bij CompSolution. Ik werk nu vier dagen per week op de helpdesk. Dat bevalt tot nu toe erg goed. CompSolution is een bedrijf met een deskundig en behulpzaam team en als ik vragen heb, kan ik eigenlijk op iedereen afstappen.’; Je zou het niet denken, maar in de huidige coronatijd gaan stages gewoon door. Dat geldt ook voor Vincent van Lier, HBO IT-stagiair bij CompSolution in Reeuwijk. Hij combineert leren en werken en maakt de komende vier jaar kennis met alle onderdelen van het bedrijf.

[02.04.2021]  ICT Praktijk Academie leidt studenten op in de praktijk. Met welke opdracht kunnen de studenten in uw bedrijf beginnen?; De ICT Praktijk Academie kent geen leeftijds- grenzen. Deze opleiding is bedoeld voor mbo’ers, havisten en vwo’ers, maar ook voor herintreders en omscholers. “Iedereen kan meedoen”, besluit Jan lachend. “Zelf ben ik ook aan de opleiding begonnen. Gewoon, om te ervaren hoe het is.”

[19.02.2021] ‘De week kan niet lang genoeg duren’; Yiannis Ioannidis heeft één dag les op de ICT Praktijk Academie en werkt vier dagen bij ICT leer- en werkbedrijf Van Stein en Groentjes in Leiderdorp. De werkweek kan echter niet lang genoeg duren, want Yiannis zit helemaal op zijn plek.

[01.12.2020] Alle studenten in het tweede jaar van de ICT Praktijk Academie zijn geplaatst bij bedrijven; De ICT Praktijk Academie combineert werken en leren. Studenten gaan 4 dagen per week als trainee bij een stagebedrijf aan de slag en gaan1 dag per week naar school voor een periode van 4 jaar. Tijdens die periode zijn zij aan een vast
bedrijf verbonden, zodat de inzetbaarheid bij het stagebedrijf maximaal is. Het onderwijs wordt verzorgd door NCOI. Aan het einde van de opleiding krijgen de studenten een volledig HBO-Bachelor diploma, vanuit een geaccrediteerd  onderwijsprogramma.

[01.12.2020] Van horecaman tot ICT-professional: ICT Praktijk Academie-student Timothy Stouthart vertelt over zijn werk-leertraject; Timothy had een eigen horecabedrijf, maar koos door de coronacrisis voor een nieuwe start. Hij begon in oktober 2020 aan de opleiding Informatica op hbo-niveau aan de ICT Praktijk Academie en begon twee maanden later bij Ortec als leer- en werkbedrijf.

[01.12.2020] ICT Praktijk Academie Leidse regio; Na de introductie van de ICT Praktijk Academie in 2019 in Gouda is het initiatief met veel enthousiasme opgepakt in de Leidse regio. Op 19 augustus 2020 vond een open dag plaats voor kandidaat-studenten.

[30.11.2020] Lokale overheden en onderwijsinstellingen slaan handen ineen om ICT-arbeidstekort op te lossen; In mei 2020 noemde 27 procent van alle Nederlandse organisaties een tekort aan geschikte ICT-medewerkers een ernstige bedreiging voor hun toekomst. Ook de overheid kampt al jaren met een tekort aan goed opgeleid ICT-personeel. De lokale vraag naar ICT-personeel kun je het beste regionaal oplossen, met initiatieven waarbij onderwijsinstellingen en overheden in de regio de handen ineenslaan.

Een succesvol voorbeeld daarvan is de ICT Praktijk Academie.

[09.10.2020] ICT Praktijk Academie van start; Economie071 heeft voor de Leidse regio het initiatief genomen om met de ICT Praktijk Academie van start te gaan. Het gaat om duaal onderwijs dat beschikbaar komt naast de reguliere HBO-opleiding ICT van Hogeschool Leiden.

[09.09.2020] ICT Praktijk Academie in Leidse regio voor mbo’ers die willen doorgroeien; Na een oriëntatiefase en een intensieve bootcamp van acht weken combineren leerlingen twee tot vier jaar lang werken bij een bedrijf in de regio met één dag per week leren. Een erkend hbo-diploma én werkervaring is het resultaat.

[08.09.2020] Video ICT Praktijk Academie: werken en leren op hbo niveau; De open dag van de ICT Praktijk Academie was een succes. De ICT-opleiding is uniek omdat dit de enige hbo-opleiding is die praktijkgericht is: vier dagen werken en één dag naar school. Oprichter van de ICT Praktijk Academie Jan de Laat, Mark van den Broek van NCOI en Jan Willem van der Wolf van Gouda Onderneemt vertellen er meer in het filmpje.

[07.09.2020] Nog enkele plaatsen vrij bij ICT Praktijk Academie Leidse regio; In oktober gaat de eerste groep van deelnemers aan de ICT Praktijk Academie Leidse regio van start. De academie biedt een opleiding in de ICT via een duaal systeem van vier dagen werken en één dag naar school.

[14.08.2020] Gouda nog niet rijp voor een ICT Universiteit, nu wel voor een ICT Praktijk Academie; Jan de Laat was de wethouder die vol vuur trachtte om in 2018 voor Gouda een ICT Universiteit binnen te slepen. Door velen werd hij bij dit initiatief gesteund, maar voor de gemeente was het een stap te ver, hoofdzakelijk wat betreft de financiële risico’s. Om daarna bij de pakken neer te zitten, is geen onderdeel van de mentaliteit van de Laat.

[13.08.2020] ICT Praktijk Academie: school, werken en verdienen; Vier dagen op de werkvloer, één dag in de klas. Studenten aan de ICT Praktijk Academie Gouda doen werkervaring op bij een bedrijf in de buurt dat hun HBO-opleiding betaalt. Daarbovenop ontvangen ze zelfs een werkvergoeding.

[12.08.2020] Tweede jaar ICT Praktijk Academie gaat van start; Het eerste jaar van de ICT Praktijk Academie was een jaar waarin veel is geleerd. Door de studenten, uiteraard, maar ook door de schoolleiding en docenten zelf. 

[07.08.2020] Start ICT Praktijk Academie Leidse regio; Economie071, het economisch samenwerkingsverband van ondernemers(verenigingen), onderwijs- en kennisinstellingen en gemeenten in de 071-regio, start in september met een ICT-Praktijk Academie. Mbo-leerlingen die door willen groeien naar een hbo-functie en zij-instromers die nu werkzaam zijn in een andere baan, kunnen hier een ICT-opleiding op hbo-niveau volgen.

[13.06.2020] ICT Praktijk Academie: de brug tussen onderwijs en praktijk; Vier dagen op de werkvloer, één dag in de klas. Studenten aan de ICT Praktijk Academie Gouda doen werkervaring op bij een bedrijf in de buurt dat hun HBO-opleiding betaalt. Daarbovenop ontvangen ze zelfs een werkvergoeding.

[07.10.2019] Op zoek naar een goed opgeleide ICT-er?; De nieuwe hbo-opleiding van de ICT Praktijk Academie combineert werken en leren en geeft direct doorstroming naar de beroepspraktijk. Werkgevers werken met jonge, enthousiaste mensen die voor minimaal vier jaar aan hun bedrijf verbonden zijn. Zo kunnen de stagiairs echt iets voor het bedrijf betekenen.