Tanja Verstelle en Leander van Vliet

'Al doende leer je immers het meest.'

Tanja Verstelle

Tanja Verstelle en Leander van Vliet volgen allebei de opleiding Bachelor Informatica bij de ICT Praktijk Academie en werken samen bij het IT-bedrijf Interpulse.

Beiden hadden al een achtergrond in de IT en wilde graag meer leren op kennis- en technisch niveau.

Tanja

Tanja werkte vroeger al in de ICT en haar belangrijkste specialisaties waren het opzetten van servicedesks en het bouwen van veilige netwerken.

Ze deed in de tussentijd ander werk en wilde al een tijd graag terug in IT-branche. Toen zag ze een keer een advertentie van ICT Praktijkacademie via Leiden071 en de combinatie van leren en werken sprak haar erg aan.

Nu werkt Tanja op de Servicedesk, want ze houdt van afwisseling die je op de servicedesk hebt. Geen dag verloopt hetzelfde en als ze bijvoorbeeld direct bij het eerste klantcontact een vraag heeft die ze nog nooit gehoord had, maar wel direct kan oplossen dan geeft dat veel voldoening.

 

Leander

Leander zag ook een advertentie in de krant staan voor de opleiding. Toen dacht hij bij zichzelf: ‘Dat is echt iets voor mij! Ik ben iemand die ervan houdt om aan de slag te gaan en met de voeten in de klei te staan.’

Het eerste jaar had Leander gewerkt bij de Servicedesk. En sinds kort doet hij projecten en beheer. Zo controleert hij de back-ups, maakt hij accounts aan, richt deze in op de computer en maak mailboxen aan. Dus de klassieke werkzaamheden van een systeembeheerder.

Voor het grootste gedeelte weet hij zijn eigen weg wel te vinden. Soms moet hij door een collega een bepaalde richting op gestuurd worden. Wat Leander hierbij voornamelijk merkt is dat hier ruimte en tijd voor wordt genomen. Korte antwoorden zijn er niet bij. Leander geeft aan omringd te zijn door collega’s die de techniek goed snappen en dat hij in de toekomst ook graag zo wil worden.