Vincent van Lier

'Stage gaat gewoon door in coronatijd'

Vincent van Lier

Na zijn MBO-opleiding ICT wilde Vincent graag doorleren. Dat werd de ICT Praktijk Academie in Gouda.

Vincent: “Eerst heb ik een bootcamp gevolgd, waar alle onderwerpen uit de opleiding aan de orde kwamen. Eind vorig jaar ben ik met mijn stage begonnen bij CompSolution. Ik werk nu vier dagen per week op de helpdesk. Dat bevalt tot nu toe erg goed. CompSolution is een bedrijf met een deskundig en behulpzaam team en als ik vragen heb, kan ik eigenlijk op iedereen afstappen.”

Mark Boermans, eigenaar van CompSolution, maakte twee jaar geleden kennis met de ICT Praktijk Academie tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van de opleiding.

Mark: “Ik ben heel enthousiast over het concept. Daarom heb ik contact opgenomen met Jan de Laat, de directeur van de ICT Praktijk Academie, om ons als stagebedrijf aan te melden. Ik vind het een prachtig initiatief, omdat de studenten na afloop van hun studie geen studieschuld hebben. Het stagebedrijf betaalt namelijk mee aan de kosten van de opleiding. Daarbij is de informatica-opleiding breed opgezet. Daar hebben wij als bedrijf ook profijt van; Vincent brengt kennis mee die hij bij CompSolution kan inbrengen.”